Saturday, November 27, 2010

Malaysian Artist Freemason

Some of Malaysian artiste recently spotted proudly wearing the Orthodox Jew hat. In case you don't know, Orthodox Jew hat is a type of hat that usually wear by the Orthodox Judaism believer. This hat which almost look alike with Amish hat is a symbol of their religion other than Kippah and other funny and furry hat. This hat by the way have lots of style and different sizes.
Amish with his hat

Orthodox Jewish man










Faizal Tahir
Again, Faizal Tahir

Youk of Bunkface

At the end, you decide it. Either they all really a Freemason agent or just another 'jahil' person who always want to put their fashion taste as an excuse to be ignorant. Haha.


raar



26 comments:

Assila said...

if malays?? they would indeed be jahil.

I*K*T*I*R*A*F said...

blindly follow d trend.

ken said...

well, i think it looks nice :)

eszol said...

@ken

yeah,it is nice ken

darkbatman said...

ak xtpk pun.. rajin gak ko amek tau.hehe

Abu Luqman said...

salam...ziarah pagi...gang artis ..pakai ikut dan je...yg faizal tahir tu ikut sal pa

Queen F said...

eh eh ada persamaan la.. aritu AJL ni shout awards plak.. >.<

Pirate said...

DAMN! Blindly follow

saiazuan said...

hmm jahil la artis2 ni..

Akram Razali said...

Diorang bukannye xtau..tapi buat2 xtau je. Tapi dekat pic bunkface tu, macam Mizz Nina je yang jadi higlights. He3..

Fuziani JSR said...

Jahil and stupid.... ikut fesyen tapi sebenarnya jadi mangsa fesyen... akak tengok dah macam org tak siuman jer...

Saddan Juhari said...

i thinks its quite cool.. stakat pkai topi tu x salah dsisi islam kot

imanshah said...

aku pun artis gak, pakai topi lagi ni, jgn lupa masukkan sekali

Fontonk said...

pahal page kau terus menerus nak macam obe? haha

wea, kau tertinggal sorg. lan meet uncle hussien do. haha

masing masing2 taksub freemason

eszol said...

@Fontonk

gua ingat nak parody kan obe la

haha

jk2

Hellioz said...

exemplary.
brilliante zionistah.

kah3~

Ain Zulaikha said...

okey.. berdiam seketika.. tak hebat dalam inggeris.. huhuhuh T__T

cik zaza said...

terlalu mengikut trend smpai xtau dr mana trend tu dtg..

franiqueblack said...

they want to look like Slash of Guns & Roses, no?

eszol said...

@franiqueblack
nak tiru mcm slash la rite?

Wan Gerrard said...

tak boleh pakai trend ni, apala diorang skrg

LuLu said...

omg didn't notice it -_-' ape nak jd la kan

Abershavin said...

topi je pun, bukan lambang salib pun
org melayu pakai cheong sam, pakai sari
org cina pakai baju kurung
org india pun ada sama
ari tu aku jumpa mat salleh pakai baju melayu dengan kain pelikat,tengok wayang kat wangsa walk

fesyen je pun
x payah la ko ikut cara diorang beragama
btw, its cool
keh keh keh

Dark Chocolate said...

kalau betul la isu2 freemason ape seme tu, then bg aku hnye satu sebb artis2 m'sia ni pkai gtu...iaitu : diorg tk tau punn
haha

Dark Chocolate said...

kalau betul la isu2 freemason ape seme tu, then bg aku hnye satu sebb artis2 m'sia ni pkai gtu...iaitu : diorg tk tau punn
haha

sniper said...

These what we gained from UPCO the official Advisor to BN to build the image of our PM in the mainstream media...

raar