Thursday, November 24, 2011

Ceprek #8: Kisah Sang Kancil Dan Buaya

Jimbit dan Kamal sedang berdua-duaan kebosanan tidak melakukan apa-apa di dalam ruang tamu rumah sewa mereka. Kamal yang tidak dapat menanggung seksa kebosanan lalu menyuruh Jimbit untuk mendodoikannya dengan sebuah bedtime story agar tidur dapat mengatasi kebosanannya itu. Jimbit dengan rela hati pun mula menceritakan kisahnya yang bertajuk Sang Kancil Dan Buaya.

Pada zaman dahulu ketika di dalam hutan, ada seekor sang kancil  yang berstatus alpha. Hidupnya setiap hari adalah berkisarkan mengenai usahanya untuk mendapatkan apa yang dia ingin miliki dengan menggunakan tipu helah dan apa jua cara. Walaupun sang kancil itu berstatus alpha, dia sama sekali tidak hidup dalam kawanan atau mengetuai apa-apa kumpulan. Kancil itu hidup berseorangan umpama babi tunggal. Bagi sang kancil itu, status kancil alpha yang dia miliki cumalah sebuah self-proclaimed.

Kamal: Dah habis ke belum cerita kau ni? Bosanlah!

Jimbit: Sabar, sikit lagi nak habis ni.

Long story short, pada hari itu sang kancil terasa amatlah lapar dan berjalan-jalan sekitar lembah hutan yang didiaminya itu untuk mencari buah-buahan untuk dimakan. Setelah beberapa lama berjalan, maka ternampaklah ia akan sebuah kawasan yang dipenuhi buah-buahan tempatan yang tergugur daripada pokok-pokok. Malangnya, kawasan itu berada di seberang sungai. Sungai yang memisahkan sang kancil dan syurga makanan itu amatlah dalam sekali dan berarus deras. Tetapi sang kancil langsung tidak patah semangat kerana ilmu berenang dan menyelam sudah terbuku di dadanya. Jiwanya jiwa atlet. Lantas sang kancil mengambil swimsuit yang berwarna merah jambu lalu menyarungkan ke tubuhnya. Sebaik sahaja sang kancil habis memakai shower cap dan terjun ke gigi air, dirinya telah dibaham seekor buaya tembaga albino. Tamatlah sudah riwayat sang kancil diapit set gigi tajam sang buaya dan tamatlah juga cerita ini.

Jimbit: Apa pengajaran yang kau dapat daripada cerita aku ni?

Kamal: Kesimpulannya, air yang tenang jangan disangka tiada buaya. Disamping itu, 
          janganlah kita percaya bahawa binatang pun reti pakai swimsuit.
          Pandai kan aku? 


# Hidup memang sementara tetapi jangan biarkan ia diakhiri oleh buaya

raar 


Monday, November 14, 2011

Pisah

Langkah dipercepat mendaki setiap anak tangga di hadapannya. Kaku terdiam bibirnya tidak bermaksud tiada jeritan dan pekikan. Langkah cepatnya dipenuhi usaha sia-sia meninggalkan tapak kaki penyesalan dan kekecewaan yang tidak berirama. Dadanya dicakar-cakar berdarah merobek isi daging busuk yang tinggal cuma sekelumit. Wangian kasih dan rindu ketika itu bukan penghapus busuk amarah yang semakin menebal. Pulangnya ke rumah bukan untuk mencari mimpi indah menipu sebentar rasa celaka. Sekadar mencari teduh lari daripada hujan berasid dan garam yang bakal ditabur di atas lukanya. Semoga luka cepat kering dan tiada parut. Semoga langkahnya selepas ini tidak seperti yang penuh cungap sebentar tadi. Sementara ini cukuplah sahaja merintih menghibur diri.

raar


Monday, October 24, 2011

Ceprek #7: Halloween

Father: Son, today is Halloween and why are you wearing that Manchesayur United
           football shirt?

Son:     Dad, don't you get it? Im trying to be Wayne Rooney.




Father: Joleon Lescott would look more terrifying son.



# 1-6
raar


Friday, October 21, 2011

Ceprek #6: Lekat Sticker

Hari itu merupakan hari pertama Kamal memandu kereta yang dihadiahkan bapanya. Setelah mendapatkan lesen seminggu yang lalu, bapanya telah menghadiahkan sebuah Porsche Cayenne sempena kejayaan mendapatkan lesen. Setelah tujuh kali ujian komputer diambilnya dan dua kali ujian bukit barulah Kamal berjaya. Untuk meraikan kereta barunya pula, Kamal telah mengajak Jimbit untuk berjalan-jalan sekitar Jalan Telawi untuk mengorat para gadis di sana dengan bermodalkan kereta baru Kamal.

Kamal:  Bit, kau tolong lekat sticker P ni dekat depan belakang.

Jimbit:  Tadi aku belum masuk kereta kau tak nak suruh pulak. Kenapa tak suruh 
           aku lekat esok je?

Jimbit dengan selambanya keluar daripada kereta dan melekatkan kedua-dua sticker P berkenaan di cermin hadapan serta cermin belakang kereta Kamal. Sejurus selepas itu dia memasuki kereta semula.

Kamal:   Kau ni mabuk ke Jimbit? 

Jimbit:   Eh, bapak aku ke bapak kau yang tauke kedai arak sekarang ni?

Kamal:   Yang kau bodoh pergi lekat sticker tu dekat luar kenapa tolol?!

Jimbit:   Mana aku tahu. Selalu motor lekat dekat luar je. Sowie....


raar


Monday, October 17, 2011

Ceprek #5: Lamaran

Jimbit pada hari itu sudah pun membuat keputusan untuk melamar kekasih hatinya Aishah, yang dia sudah kenal selama seminggu. Aishah sudah pun tahu mengenai niat Jimbit itu kerana awal-awal lagi sejak mereka baru satu hari bercinta Jimbit telah menyatakan hasratnya untuk memperisterikan Aishah. Bagi Jimbit, lamaran yang dilakukan secara surprise dan penuh kejutan itu bukanlah sesuatu yang wajib dan praktikal. Lebih elok sekiranya semua perkara itu dilakukan secara terancang kerana perkahwinan itu bukanlah sesuatu perkara yang boleh dibuat main-main seperti memainkan perasaan makwe.

Jimbit:   Sayang, saya nak melamar awak harini.

Aishah:  Saya tahu awak. Dah seminggu awak beritahu saya perkara yang sama 
            setiap hari.

Jimbit:   Baiklah. Siti Nor Aishah Binti Mohtar, sudikah awak berkongsi deodorant 
            atau lebih dikenali sebagai ubat ketiak dengan saya? Buat selamanya....

Aishah:  So sweet of you. Tapi awak tahu kan saya tak pakai deodorant?

Jimbit:   Tak mengapalah. Saya pun pakai bila jumpa awak je. Hehe

Setahun kemudiannya Jimbit dan Aishah selamat melangsungkan perkahwinan mereka dan hidup bahagia dengan bau ketiak masing-masing.
raar


Friday, August 26, 2011

How Do You See Yourself In Next 10 Years?

How Do You See Yourself In Next 10 Years?
With a family of my own and lots of kids with a happy wife.
How Do You See Yourself In Next 10 Years?
Richer than Bill Gates.
How Do You See Yourself In Next 10 Years?
 Define "How Do You See Yourself In Next 10 Years?"
How Do You See Yourself In Next 10 Years?
Full of wrinkles.
How Do You See Yourself In Next 10 Years?
Using a mirror? 
How Do You See Yourself In Next 10 Years?
Very famous because of my awesome blog.
How Do You See Yourself In Next 10 Years?
I wish the time machine existed right now.
How Do You See Yourself In Next 10 Years?
I wish I know.
How Do You See Yourself In Next 10 Years?
................................................. 
How Do You See Yourself In Next 10 Years?
Kau cakap Bahasa Melayu boleh tak?!

# Which one is yours?
raar


Tuesday, August 16, 2011

Ceprek #4: Gol

Jimbit dan Kamal sedang melepak di sebuah kedai mamak yang terletak di Ampang. Mereka berdua sedang menanti tiga orang kawan mereka yang bakal ditarbiyah mengenai sebuah program Multi Level Marketing yang sedang diusahakan mereka berdua. 

Baru lima minit menunggu setelah dua gelas air kosong sampai di meja, Jimbit mengambil keputusan untuk duduk berdekatan dengan layar skrin projektor kerana dia baru terperasan yang pasukan bola sepak kegemarannya, Barcelona, baru sahaja memulakan perlawanan menentang Liverpool. Kamal turut sama mengikuti Jimbit berpindah ke meja yang sama. 

Baru tujuh minit sepak mula berlangsung,
Gooooooooooooool!l!!!
Jimbit menjerit lalu melepaskan penumbuk ke udara meraikan gol yang telah dijaringkan oleh pemain daripada pasukan kegemarannya itu. Semua pengunjung serta para maplei melihatkan aksi penuh semangat Jimbit berkenaan.
Ini siaran tertunda la bebal!
Lalu hinggap sebuah cawan kaca ke kepala Jimbit dan Kamal lantas berlalu pergi meninggalkan Jimbit yang sedang menyorok di bawah meja.

raar


Thursday, August 4, 2011

Ceprek #3: Makcik Kerepek

Jimbit sedang melepak disebuah kedai mamak yang terletak di Ampang. Sudah menjadi kebiasaan untuk Jimbit melepak bersama rakan-rakan setiap petang sehinggalah sampai waktu maghrib. Tiba-tiba jimbit didatangi seorang makcik yang sering kali menjual kerepek daripada sebuah tempat makan ke tempat makan yang lain. Mak cik itu sememangnya setiap hari menjadikan kawasan berkenaan sebagai lubuk untuk menjual kerepek-kerepek yang dihasilkan oleh beliau. 

Makcik:  Nak, kerepek nak.

Jimbit:   E'eh, mak cik lagi. Makcik memang setiap hari berniaga kawasan sini ke? 

Makcik:  Ye nak. Daripada Tanjung sana sampailah area Ampang point ni. Jauh 
            mak cik berjalan.

Jimbit:   Mak cik berniaga daripada pukul berapa?

Makcik:  Mak cik mula daripada pukul 4.30 petang sampailah pukul 2.30 pagi.

Jimbit:   Oh. Tapi kenapa mak cik tak kurus-kurus pun?

Lalu Jimbit mati di tempat kejadian akibat hentakan kuat di kepala serta alat kelaminnya. Mak cik itu pula sehingga kini masih diburu polis.

raar


Monday, July 25, 2011

Judgemental

Judgemental yang gua paham adalah sebuah tabiat menganalisa sikap atau perlakuan atau keadaan fizikal seseorang lantas menjerumuskan kesimpulan dan melakukan penghakiman mengenai karakter seseorang itu secara terburu-buru. Untuk meringkaskan penterjemahan otak gua tadi, judgemental merupakan sifat yang wujud pada seseorang yang menyifatkan diri dia mampu menterjemah manusia secara keseluruhan hanya dengan berpandukan fitrah manusia terbabit. Untuk ringkasan yang lebih ringkas, judgemental merupakan perlakuan meringkaskan pandangan anda mengenai manusia dengan melabel mereka. Tiada etymology untuk perkataan judgemental yang mampu gua sampaikan.


Judgemental terbahagi kepada dua iaitu judgemental senyap dan judgemental terang-terangan ataupun prejudis. Judgemental senyap ataupun silent judgemental ini terdapat pada mereka yang judgemental tetapi tidak menyerlahkan petanda bahawa mereka merupakan salah seorang daripada manusia yang judgemental. Berfikir seperti manusia yang lain yang mempunyai persepsi serta skeptisme, mereka tidak lari daripada memberikan pendapat tersendiri mengenai manusia yang lain tetapi melakukan aktiviti berkenaan tanpa pengetahuan orang lain. Mereka yang banyak mengaplikasi judgemental senyap ini seringkali mengalami situasi cognitive dissonance. Ada kalanya sesuai juga untuk mengatakan mereka yang mempunyai sifat judgemental sebegini sebagai mereka yang pandai bermuka-muka kerana tidak jujur kepada diri sendiri dan orang lain. Semuanya bergantung kepada situasi serta subjek.

Bagi judgemental jenis prejudis pula, mereka seringkali berubah sifat dan layanan secara terang-terangan apabila persepsi sudah berubah mengenai seseorang manusia tersebut. Si prejudis selalunya akan menunjukkan sikap negatif dan tanpa segan silu memaparkan bahawa dia merupakan seorang yang judgemental lalu melakukan diskriminasi. Tidak dilupakan juga bahawa prejudis adalah langkah permulaan kepada stereotype. Ianya adalah seperti menganggap setiap perempuan yang mencarut itu adalah seorang perempuan yang kurang ajar. Anda mendengar si perempuan mencarut lantas menganggap bahawa dia seorang manusia yang tidak bertatasusila. Ya, kebanyakkan pandangan sang prejudis berakhir dengan kritikan.


Apabila bercakap mengenai judgemental, ianya perlulah dikaitkan dgn keadilan dan justifikasi kepada judgement tersebut. Adakah adil judgement yang telah dilakukan itu? Adakah menjadi seorang yang judgemental ini salah?

Pada pandangan gua, semua orang mempunyai sifat judgemental. Gua juga tidak terkecuali. Judgemental merupakan sebuah perkara yang sudah sebati dan menjadi fitrah manusia. Tetapi meletakkan prejudgement ataupun judgement awal sebagai final judgement adalah tidak wajar. Dengan memuktamad analisa dan pandangan anda dengan hanya berlandaskan pada sesuatu perkara merupakan sesuatu yang sangat tidak adil kepada mereka yang anda cuba adili. Seperti pepatah orang tua-tua, tak kenal maka tak cinta. Being judgemental is nevermind if you do it in a correct way.

The problem with people nowadays is that they tend to think that judgementalist is someone yang suka memberi kritikan pedas dan negatif mengenai sesiapa sahaja yang mereka rasakan patut dikritik. Tapi tahukah anda pandangan serta pendapat yang anda beri kepada seseorang itu sudah cukup untuk diklasifikasikan sebagai sebuah judgement kerana judgement itu bukan sekadar anda melabel apa yang baik dan buruk tetapi sebuah proses kompleks yang menggunakan ilmu serta pengalaman dan memerlukan kematangan yang anda ada untuk mengenali sesebuah manusia yang lain.

Someone said to me that you should perceive on other people and be judgemental only to ourselves. Be curious, not judgemental. But as for me, judgemental is one of the things that can be a yardstick to show your maturity. A tool that have been used since long time ago not just to show your cockiness but also to see how far you know that particular someone. By knowing other people judgement about ourselves, you can assume how the person thinks and how good the understanding and communication that you have between each other.

# When someone says that I'm judgemental, I'll ask that person on what basis that you say I'm judgemental and by saying that you're doing the exact same thing too. You are being judgemental by saying I am judgemental.

raar


Thursday, July 14, 2011

Ketidakadilan

Sejak kecil aku menangis melihat ketidakadilan. Tatkala aku dipukul kerana sesuatu kesalahan yang bukan aku lakukan, aku menangis. Aku menangis mendengar cerita si dia didera dipukul ayahnya. Tangisanku akibat ketidakadilan melebihi tangisanku tentang kedaifan.

Dengan tangisan itu muncul amarah. Aku membentak pabila aku dituduh tanpa usul periksa. Aku menangis sambil menawarkan khidmat memukul sang bapa durjana. Api kemarahan makin bercahaya disimbah air mata. Kesumat dendam memberi bahagia.

Tapi aku selalu lupa, siapa aku untuk mengadili dan menghukumi si mereka yang tidak sempurna.

Keadilan itu bukan sesubjektif yang kita semua sangka.
raar


Wednesday, June 22, 2011

Kesaksamaan Gender

 made me say
 
Jangan cakap tak tentu hala, kalau hati masih busuk, mata terkatup rapat, telinga tersumbat ketat

 and

Talk with my ass when you gonna talk about privacy. Identify it, know it, adapt it, and worship it first when you gonna talk to me about it
 
thus lead me to

Kalau rasa tak nak dikecewakan dengan teruk, jangan kenal ramai orang. Be a loner.

raar


Monday, June 20, 2011

Ceprek #2: Makan Luar

Haji Kamal menyuruh anak-anak nya bersiap. Isterinya sudah dari awal lagi diberitahu bahawa malam tersebut mereka akan menikmati makan malam di Macdonalds. Disuruhnya semua orang memakai cantik-cantik kerana jarang sekali mereka keluar makan di luar. Isterinya memakai kebaya nyonya. Anak-anaknya siap dengan kemeja dan berbaju kurung. 

Di tahun 1991, Macdonalds masih lagi bukan tempat kebiasaan untuk golongan sederhana rendah memuaskan nafsu makan. Sesampainya mereka di restoran fast food berkenaan Haji Kamal membuat pesanan terhadap gadis penjaga kaunter sambil ditemani ahli keluarganya.

"Bagi saya dua set Big Mac dan empat set HappyMeal."

"Makan sini atau bungkus encik?"

"Take away"

Setelah itu hampir sebulan tiada seorang pun anak beliau bercakap dengan Haji Kamal. Isterinya juga memfailkan tuntutan fasakh.

raar


Thursday, June 16, 2011

Ceprek #1: Isi Minyak

Kamal menunggang motosikal bersama Jimbit. Mereka bercadang untuk ke pusat rawatan mental di Kluang bagi mengubati sakit mereka. Jimbit yang sedang laju membonceng tiba-tiba bertanya kepada Kamal dibelakangnya,

"Aku nak berhenti isi minyak ni."

"Berhenti jela, kau yang bawak motor. Bukan aku."

Setibanya di stesen minyak. Jimbit berkata kepada Kamal,

"Tempat nak isi minyak motor ni sebelah kanan ke kiri? Nak berhenti sebelah mana?"

Jimbit mati di tempat kejadian akibat pendarahan di alat kelaminnya.


raar



Tuesday, June 14, 2011

Wall


It seems I found the road to nowhere
Oh, time keeps pushing so much
Then I could still hide down behind the wall
 Into this world we're thrown

I stand surrounded by the walls that once confined me
How is stepping back a move forward
A maze with hint of puzzle n rubik's cube

Took for granted what you should have preserved
I hope I can give love unselfishly
Violent sons make bitter mothers

So many thoughts to share
No remorse
My mind thinking, just wandering
Just an illusion
Again 

raar


Thursday, June 9, 2011

☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻

 
#☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻ ☻

raar


Sunday, June 5, 2011

How To Cheat Your Way Into Heaven

Lately people have no shame to share their dirty secrets to the public and are so proud of their wrongdoings. As a normal and curious human being, I finally solve why this kind of habit keeps spreading rapidly throughout the community. This is because they wanted to get into heaven using a new alternative. Alternative that I believe will lead many more into heaven. So, this is how to cheat your way into heaven. But in case you are still afraid of dying and end up in hell, this is how to cheat death.

1. Create a blog.
2. Put your picture as the wallpaper of the blog and put your faces on the sidebar. 
3. Acknowledge yourself as a muslim. 
4. Make an entry and confess that you practice free sex and have perform adultery.
5. Promote your blog on the internet.
6. Thousands of people will read your entry and pray for your sins to be forgiven.
7. Profit!

Disclaimer: Will not work if you did not put your real name in the blog and please make sure you are still a minor.


raar


Friday, June 3, 2011

Random Picture From Google #7

This is how it works,I will randomly search interesting images from Google with specific keyword then I'll just post it here. Enjoice!

Keyword of the day: GELABAH



I believe, whatever doesn't kill you, makes you, stranger.
by The Joker 


Wednesday, June 1, 2011

Masalah

Aku ada masalah dengan masalah. Masalah pasal masalah yang masalah. Masalah yang berkait rapat dengan masalah dan masalah yang lain. Masalah berkenaan merupakan  permasalahan utama dalam masalah aku. Masalahnya, aku ada masalah. Masalah betul aku.

raar


Saturday, May 28, 2011

Tahu

Aku tidak tahu menahu apa yang kau tahu jikalau apa yang kau tahu itu tidak diberitahu kepada aku kerana apa yang kau tidak beritahu merupakan sebuah pengetahuan yang bakal aku tidak tahu sehingga diberitahu dek kerana kemalasan pemberitahuan kau kepada aku walaupun mungkin sekali pengetahuan itu hanya mengenai pembuatan tauhu setelah kau tahu-tahu di hadapan ku.


# Kedekut ilmu itu ada pentingnya
raar


Tuesday, May 24, 2011

Kontrol Histeria


kontrol histeria 
Kisah didalam blog ini hanya rekaan semata-mata yang mungkin berkait rapat dengan kisah-kisah benar yang sudah diputarbelitkan untuk menjadi sesuatu yang lebih menarik. tidak mengandungi keperimanusiaan, penuh dengan cerita kerat-mengerat, seks rambang, pedophile dan sebagainya mengikut selera penulis.


Berikut merupakan penyataan empunya blog Kontrol Histeria. Gua setakat ini masih lagi kurang mengerti apa yang yang dimaksudkan dengan Kontrol Histeria. Setahu gua kontrol itu adalah perkataan 'control' yang telah dibahasamelayukan pengejaannya. Histeria itu pula membawa maksud selaku perlakuan yang menunjukkan ketakutan melampau dan tidak terkawal. Apakah blog ini sebenarnya berfungsi sebagai straightjacket dan topeng seperti untuk mereka yang mempunyai masalah mental? Adakah blog ini bertindak sebagai asylum untuk mereka yang mental dan mempunyai sifat-sifat melampaui batas normal? Mungkin sekali empunya blog ini sekadar bikin gempak menamakan blognya sedemikian rupa. Biasalahkan, pengguna blogspot ni ramai, susah nak memilih URL yang sesuai untuk blog. 

Tetapi setelah pengamatan dilakukan diblog berkenaan rupanya blog ini memaparkan sebuah genre yang dianggap asing dan pelik pada persepsi masyarakat. Blog ini benar-benar bertindak sebagai straightjacket kepada pemasalah mental dengan menyediakan ruang dan tempat untuk mereka berkarya dengan karya yang sering kali dianggap taboo. Kontrol Histeria juga boleh dikatakan telah menjadi asylum untuk mereka yang mempunyai permasalahan daya pemikiran yang aneh dan juga melampaui batas perikemanusian. Setakat ini ianya menempatkan 15 pesakit yang hampir kesemua mempunyai gelombang otak yang lain daripada majoriti individu dalam masyarakat.

Sememangnya empunya blog bikin gempak dengan memberi nama sebegitu  pada blognya tetapi inilah yang dinamakan kebajikan kerana ia bukan sahaja memberi peluang untuk mereka berlima belas melampiaskan nafsu berkarya masing-masing, tetapi juga memberi peluang kepada sesiapa untuk menghantar karya untuk dipaparkan di blog berkenaan. Usaha murni seperti ini jarang-jarang sekali berlaku didalam dunia moden harini. Sesungguhnya usaha murni empunya blog ini yang prihatin kepada golongan yang terpencil adalah amat-amat patut disanjung tinggi.

Dan bercakap mengenai genre pelik ini, setiap karya mesti mempunyai peminatnya yang tersendiri dan tidak terkecuali juga genre diblog Kontrol Histeria ini. Dalam kurang beberapa hari ia diperkenalkan kepada umum, setakat harini sudah menunjukkan terdapat lebih daripada 100 orang followers dan 111 likes di Facebook pages mereka. Ini menunjukkan masih ramai lagi yang diluar sana meminati dan mempunyai sifat-sifat aneh dan daya pemikiran luar daripada batas perikemanusian. Untuk melawati blog berkenaan, klik sahaja pada logo Kontrol Histeria di atas. Segala penghantaran karya boleh dilakukan kepada email kontrol.histeria@gmail.com 


# 18 tahun dan keatas sahaja dan blog ini bebas parental guidances
raar


Sunday, May 22, 2011

Ekspedisi Gua Rafhanah dan eszol

Her


Friday, May 20, 2011

Confidence Kills

Hi you alls. Nama ai eszol. Ai baru sahaja dijemput menjadi penganjing disini. Bau kedai lagi taw penganjing ni. Apakah itu penganjing. Jangan tanya ai. Ai usahkan tahu maksudnya, mengeja penganjing tu pun ai tak reti taw! Ai datang sini sebab nak mencapub je. Tahu capub tu apa? CariPublisiti. Nanti glamour mak dekat sini, mak belanja la korang semua gambar-gambar sexy mak. So, marilah kita get back to the topic.

Montok tak ai?
Gambar diatas merupakan gambar ai sewaktu muda remaja. Ai tahu ai punyai bentuk badan yang mengiurkan. Jangan salah paham taw you alls. Ini gambar ai waktu zaman sebelum Malaysia start revolusi memakai tichel. So jangan cakap mak ni ingkar arahan tuhan taw sebab pakai jeans tayang punggung macam ni. Mak masa tu jahil. And you guys tak perlu la nak puji shape ai pun okay. Ai tahu siapa diri ai. Tapi lately ai selalu nampak ramai sangat wanita-wanita di luar sana yang level confidence-nye berlipat-lipat kali ganda. Kalah mak tahu. Nak tahu kenapa ai cakap dorang macam tu? Sebab ini.


Jeans untuk mereka yang tidak perlu bernafas
Seluar kain lembut tayang buttcheek

Kemain betulkan dorang punya confidence. Mak nak challenge pun tak berani. Mana kan tidak, mak bila start lahirkan anak dua tiga orang ni terus insaf. Mana la mak nak pakai seluar ketat-ketat dah. Incik Asben marah la. Lagipun mak tahu kalau nak jadi macam dorang ni bukan setakat perlukan confidence berlipat kali ganda. Confidence itu juga perlu disemai bakti dengan sifat muka tebal dan telinga pekak demi mencapai kesejahteraan lestari dalam ber-fashion. Mak memang respect betul la dorang semua ini. Baka dorang ni memang terpelihara, istimewa dan hampir mustahil untuk pupus turun-temurun.

Actually mak dah rasa bosan dah nak cerita pasal pakaian ketat-ketat atau apa-apa yang menjolok mata ni. Cliche sangat dah bagi mak. Lagipun sebab mak rasa golongan yang takkan pupus ni pun ade satu lagi mukjizat yang tak ramai orang ada, kalis bala, kalis nasihat, kalis segala macam kalis lah yang ada. Tu pasal ada satu professor dari Zimbabwe pernah cakap, mereka yang berpakaian ketat-ketat mampu menjadikan diri mereka kalis peluru kerana pakaian yang ketat dapat mengelakkan penetrasi peluru ke dalam kulit kesan daya elastik pada pakaian tersebut. Kiranya mereka ni memang berbagai jenis kalis senang cerita. Tapi korang tak pelik ke macam mana orang Zimbabwe boleh cakap bahasa melayu? Persetankan mereka dan Professor Zimbabwe berkenaan.

Mak sebenarnya nak cerita pasal fashion. Almaklumlah, dulu kan mak bekas makeup artist. So, ilmu-ilmu fashion ade la jugak yang dah terbuku didada 36B mak ini. Tapi termelalut jauh pulak mak ni pergi. Malu mak taw!

Tapi korang semua tak nak tahu ke kenapa mak cakap "confidence kills" ? Mak pun kurang pasti sebenarnya kenapa mak cakap macam tu. Cuma yang mak tahu bila nak ber-fashion ni, first thing first korang kena ada adalah keyakinan diri. Kalau tak yakin janganlah kau berharap nak memakai apa-apa dengan penuh perasaan selesa dan bergaya. It may kill yourself, your dignity and also your love one. Cewah! terer tak mak speakong? Tapi satu jela mak nak pesan, buat semua benda biar bertempat. You alls kena ingat balik definasi zalim iaitu Meletakkan sesuatu bukan pada tempatnya.


Ditulis dan digarap dan dikelentong untuk 1001Perempuan
raar


Tuesday, May 17, 2011

Badut #7

Gua? Gua penulis terkenal. Terkenal kalau didefinasikan dari kamus hidup gua, terkenal di dunia alam maya. Gua penulis blog sahaja. Belum mampu untuk menjadi kolumnis untuk akhbar-akhbar tempatan atau penulis novel. Tapi gua suka menulis apa sahaja yang gua suka. Follower gua tak payah cerita la berapa ramai. Semua follower tu sayang gua.

Gua ni dulu kreatif. Sekarang pun gua kreatif. Gua suka bermain dengan grafik dan animasi. Gua dulu menulis bermacam jenis cerita. Cerita politik, komuniti, ekonomi, dan bermacam lagi la. Dari genre seram, komedi, serius, fiksyen mahupun apa sekali pun, gua mampu mengkreatifkan setiap karya gua. Sebab tu follower gua ribu riban. Tapi modal utama gua adalah komedi. bagi gua setiap penulisan itu perlukan komedi untuk menarik perhatian dan menghiburkan pembaca. Siapa yang tak suka entertainment dan hedonisme.

Tapi sekarang setelah beberapa lama gua berblog, gua macam kekeringan idea. Mentol dikepala gua seolah-olah gagal untuk berfungsi. Macam terbakar pun ada jugak. Tapi akhirnya sebuah idea sampai. Gua sekarang bukan sekadar bermodalkan komedi, modal gua juga berbungkuskan kedunguan serta kenaifan dalam unsur lucah. Sekarang semua karya gua akan meletakkan unsur lucah. Gua dapati ramai pembaca yang bijak pandai suka membaca penulisan yang mempunyai persoalan serta lawak yang berunsurkan sesuatu yang 18SX. 


Apa gua peduli kalau orang kata gua ni menyampaikan sesuatu yang taboo atau kurang ilmiah atau pun cliche. Janji follower gua suka dan duit iklan gua tiap-tiap bulan bank in. Lagi pun semua lawak lucah yang gua sampaikan tu semua benda realistik. Kenyataan! Lambat laun walau tak sematang mana pun budak-budak tu, walau baik mana pun seorang wanita tu, dia tetap akan mengalami benda lucah dalam hidup dia. Gua berani potong jari lah.

Pada pendapat gua, gua ini cuma lagi salah seorang guru yang mengajar dalam dunia ini. Walaupun gua tak diiktiraf, gua rasa gua menyampaikan ilmu yang benar. Apa nak jadi, jadilah. Yang penting gua tahu gua ni betul dan apa yang gua sampaikan mampu menjadikan diri gua kaya. Setakat lawak-lawak lucah yang gua sediakan ini, gua rasa 3gp melayu dan orang-orang dekat luar sana lagi lucah dari gua. Lu orang jangan persoalkan gua.


# Mak kau ada cerita pasal kisah ranjang dia dekat kau tak?
raar


Sunday, May 15, 2011

Random Picture From Google #6

This is how it works,I will randomly search interesting images from Google with specific keyword then I'll just post it here. Enjoice!

Keyword of the day: PELEMPANG




If you catch me saying 'I am a serious actor,' I beg you to slap me. 
by Johnny Depp


Wednesday, May 11, 2011

Habil dan Qabil

Dari Adam dan Hawa yang diperbuat daripada tanah asalnya kita. Bangsa yang diusir daripada syurga kerana khuldi durjana. Turun ke bumi diseksa 40 hari sebelum bersatu. Dikatakan Ibn Ishaq anak yang lahir daripada kemaluan Hawa ada 40 semuanya dan setiap kali kelahiran itu akan keluar kembar yang berlainan jantina. Yang terkenal cuma si Habil dan Qabil. Si Habil yang tunduk pada perintah Allah. Si Qabil yang ingkar dan angkuh kerana paras rupa kembarnya Iqlima melebihi si Labuda. Kerana wanita kematian manusia pertama terjadi. Keturunan mana satu kita warisi daripada semua kembar keturunan mereka adalah misteri. Tetapi jika aku mampu memilih untuk mengikuti keturunan siapa antara si Habil atau si Qabil, aku memilih untuk mewarisi si Qabil. 

Si sulung yang betul-betul mewarisi kedegilan ayahnya. Si pembunuh pertama dunia. Si dia yang tak bisa tertawa selama 100 tahun lamanya. Si dia manusia ketiga merasa bala daripada Allah yang esa. Si dia yang membunuh berilhamkan iblis pedendam. Si dia yang tidak layak mendapat wahyu dan ilham dan bergurukan si gagak. Si dia yang yang menunjuk bagaimana pengkebumian itu sepatutnya berlaku. Si dia yang bakal menanggung percikan dosa daripada setiap pembunuhan di muka bumi ini. Dan aku, pasti dia yang aku ingin warisi.


# Dah nama pun Habil dah mati. Memang la kau pilih Qabil.
raar


Saturday, May 7, 2011

Sendiri

Mana pergi engkau
Jasad hilang hanya tinggal nama
Kubur entah kemana
Sayang hanya pada nama
Tempuh dugaan bagai nak mati
Akhir sekali tersungkur tinggal aku sendiri
Dan bila itu terjadi
Kau yang ku tangisi


raar


Wednesday, May 4, 2011

Mari Mendera

Dera merupakan kata akar yang kalau dirujuk kepada Dewan Bahasa dan Pustaka akan didefinasikan sebagai pukulan serta hukuman. Mendera pula bermaksud melakukan aktiviti dera. Tapi persetankan sahaja definasi tersebut kerana bagi gua dera itu amat subjektif. Dera itu boleh diklasifikasikan sebagai satu perbuatan yang bukan sahaja akan menyakiti seseorang tapi juga akan menyebabkan kebencian wujud keatas si pendera yakni datang daripada si mangsa. Pendera itu apa pulak? Fikirkanlah.

  • Kalau anda merasakan mencucuh rokok ke atas badan anak-anak anda atau isteri anda itu kurang memberi kepuasaan Maka cucuh lah mereka dengan rokok keretek kerana rokok keretek mempunyai bara yang amat sukar untuk dipadamkan dan juga agak murah untuk dibeli. Ianya bukan sahaja dapat meninggalkan bau-bauan yang agak wangi kepada mangsa, bahkan dapat menjimatkan kos tanpa perlu membeli ash tray.
  • Merengek setiap malam ketika melakukan seks. Aktiviti ini sesuai dijalankan ketika anda sedang berkongsi rumah sewa dengan rakan-rakan anda  dan rakan-rakan anda tidak pula mempunyai teman wanita untuk dibawa pulang kerumah sewa. Aktiviti ini juga bukan sahaja mampu mendera batin rakan serumah anda, ianya juga dapat menyampaikan mesej-mesej tersembunyi bahawa rakan serumah anda tidaklah kacak dan amat perlukan seorang teman wanita untuk digunapakai didalam bilik masing-masing.
[source]
  • Jikalau anda mempunyai teman wanita yang kurang memuaskan citarasa anda, maka kutuklah mereka dengan nada manja seperti menggunakan ayat-ayat, "You ni gemuklah yayang", "Banyak betul jerawat dekat muka you ni yayang", "You pakai tudung macam adik I yang 8 tahun tu je yayang". Ya, tambahlah perkataan "yayang" dibelakang setiap ayat kerana ini dapat menunjukkan bahawa anda sedang bermanja-manja dan untuk mengelakkan daripada ditinggalkan. Believe me. This kind of dera works effectively. Jangan risau sebab teman wanita anda pun sedang mendera anda dengan rupa beliau yang sedemikian rupa.
  • Bila sedang membentangkan manifesto sewaktu atau sebelum pilihanraya dan ketika di ceramah-ceramah umum, bentangkanlah manifesto anda dengan muka confident dan amat yakin akan kemenangan itu milik anda kerana jikalau anda kalah, anda akan dikenang sebagai salah seorang yang bergaya dalam memberi ucapan dan sangat berkarisma. Mangsa anda akan terdiri daripada pengundi anda. Tetapi mangsa anda yg paling ter-mangsa-kan adalah mereka yang bukan pengundi anda. Jikalau anda  menang dan merupakan pembangkang kerajaan, maka mangsa anda adalah rakyat kawasan anda. Kerana ramai tahu bahawa kawasan pembangkang akan jadi kawasan mundur.


# Dera itu menguatkan diri anda.
raar


Tuesday, April 26, 2011

Faham

Kau kena faham bahawa bukan semua orang senang faham dan faham akan apa yg kau faham dan mereka tidak akan faham kalau kau tidak fahamkan mereka kerana pemahaman itu merupakan kesinambungan fahaman maklumat bersama penerimaan sesebuah fahaman daripada otak kepada sesebuah otak yang lain yang mungkin mustahil akan berlaku jikalau ketiadaan kesaksamaan pemahaman serta fahaman dalam usaha untuk memahami akan apa itu faham.


# Fahamilah walau perit mana fahaman dan pemahaman itu.
raar


Sunday, April 24, 2011

Bodoh Pandai

Bila si bodoh buat-buat pandai, yang bodoh akan percaya dan terpengaruh. Yang pandai akan dengar, senyum gelak ataupun membetulkan semula apa yang telah diperbodohkan. Tapi salahkah si bodoh memandai-mandai? Ataupun salah si pandai yang tidak memandaikan? Jika semua ingin memperbodohkan, siapa yang akan pandai? Semua sama bodoh!

# Si pandai kena ingat, dia pernah jadi si bodoh.
raar


Friday, April 22, 2011

Bila Bunga Banyak Lalu Jadilah Taman

Kasih ku,
Kan ku genggam tangan mu,
Temani daku ke mana sahaja,
Kan ku peluk tubuhmu,
Sayangi mu selamanya,
Sinaran bintang kasih,
Akan menyinari malam kita,
Himpunan cinta ku ,
Akan ku poslaju selalu,

Tersemai dikalbu nama mu,
Berpadulah kita berdua,
Dengan deras arus cinta,
Hanyutlah kita dalam lautan asmara,

Bahagia kita berdua,
Ku doakan selamanya.

# Siapa la duk pakai ku,ku dan mu,mu ni. Geli aku!
raar


Friday, April 15, 2011

Badut #6

Saya mak kepada 3 orang anak. Bercita-cita untuk mengasuh anak-anak yg cemerlang untuk dunia dan akhirat. Dari kecik lagi saya akan didik mereka untuk mengikut apa sahaja kemahuan saya. Apa saya rasa betul, itulah yang saya suruh mereka buat. Suami saya pun setuju saja. Mulut saya adalah aset terbesar dan paling bernilai buat saya. Sesiapa sahaja akan dihalilintarkan oleh mulut saya jikalau saya rasa tak berkenan. Suami saya pun tak berani melawan. Tapi tak mengapalah, saya laser anak-anak saya pun demi kebaikkan mereka. Bagi saya, tak bebel, tak jadi orang nanti. Tak gitu?

Anak saya yang seorang ini amat pandai. Dia dulu sekolah rendah memanjang dapat nombor 2 je dalam batch dia. Masa ini saya betul-betul jaga dan didik dia. Tumpuan sepenuhnya saya berikan. Tuition apa semua saya hantar. Anak saya yang lain saya setakat bebel-bebel je. Bukan apa, mereka tak secerdas dan sebijak anak saya yang seorang tu. Akhirnya dia dapat 5A dan dapat masuk sekolah berasrama penuh (SBP). Pandaikan dia?

Bila anak saya masuk SBP saya kurang sikit beri perhatian dekat dia. Maklumlah, jauh sangat. Jangankan cakap melawat  waktu hujung minggu, hujung bulan pun saya tak pernah datang melawat. Alahai, dah masuk sekolah asrama tu mesti la dijaga dan dikawal dengan baik kan. Sekolah primer plak tu.Yang penting saya tahu yang dia berada di tempat yang baik dan bagi duit yang cukup bila dia mintak. Dia kan pandai lagi pun.
[gambar hiasan]
Bila anak saya hampir menduduki PMR, saya cuma bertanya apa yang saya nak tahu je. Setakat saya tahu apa yang dia belajar dan apa yang dia dapat untuk keputusan percubaan dia dah la. Tapi, saya syukur dia berjaya dapat 8A PMR dia. Saya dah agak dah pun. Dia tu memang pandai. Tak belajar pun pandai. Tapi bila dia meningkat ke tingkatan 5 dia di buang sekolah pulak. Anakku-anakku, memang nakal kau. Tapi takpe,dia pandai. Mana-mana sekolah pun mesti berjaya juga.

Bila dia dah masuk sekolah harian biasa ni, memang saya dah malas nak ambil tahu dah pasal dia. Dia dapat sesuaikan diri dengan environment baru ke tak, saya malas ambil peduli. Anak dah besar la kata kan. Lagipun dia kan pandai, tahulah dia jaga diri, Saya ini tak perlu dah nak ambil tahu sangat pasal pelajaran dia apa semua. Saya mesti yakin punyalah dia pasti cemerlang SPM.

Akhirnya keputusan SPM pun keluar. Cis! 2A je anak aku ni. Betul ke ni anak aku yang jawab SPM ni? Ke anak Hishammudin Hussein? Ah, persetankan sahaja. Aku masukkan jela dia apa-apa jurusan yang aku rasa berkenan untuk dia. Tapi damn! Masuk universiti pun haram. Kenapa dia makin tua makin bodoh akademik ni? Anak aku ke ni? 

# Tak pandainye kau ni...
raar


Monday, April 11, 2011

Annoyance and Perspective About It

Everybody is annoying. That is fact. It's all depends on people acceptance. And yeah, it's all about the perspective of people have on you. So stop bullshiting yourself. Face it! You too are annoying as much as the people you are accusing of annoying. Just live life. We are born with this shit for reasons remember? This is my perspective, either you find my statement annoying or not, it's all up to your brain. And remember, karma's a bitch!


# Tak habis-habis perspective. Cliche la kau ni!
## I am trying to be annoying as much as I can.
### Try google translate semua dekat ayat kat atas ni. Lagi annoying weyh!

raar


Wednesday, April 6, 2011

Kenapa Wan Azizah Tak Tunjuk Jam Omega?

Sidang media telah dilakukan oleh isteri Anwar Ibrahim iaitu Wan Azizah bersama Karpal Singh, Nurul Izzah serta Kahlid Ibrahim siang tadi sebagai respond kepada penyiaran video seks yang didakwa menunjukkan Anwar Ibrahim melakukan hubungan seks dengan seorang amoi yg boleh tahan. Apabila wartawan bertanyakan mengenai di mana jam berjenama Omega milik Anwar Ibrahim yang didakwa hilang di dalam sebuah bilik hotel, soalan itu menimbulkan rasa tidak puas hati Wan Azizah, keluarga dan beberapa pemimpin yang hadir dalam sidang media itu. Nak tahu kenapa Azizah tak nak tunjuk jam tu?


Sila maklum bahawa jawapan kepada persoalan di atas yang bakal anda ketahui selepas ini telah di deduce kan atau dijelaskan oleh seorang kanak-kanak yang masih belum baligh. Sekian harap maklum.

Kerana pihak Anwar Ibrahim adalah tidak bodoh. Hal ini demikian kerana, pihak Anwar Ibrahim sudah boleh membaca taktik fabricating evidence yang bakal dilakukan oleh musuh mereka. Taktik fabricating evidence ini hanya boleh dilakukan apabila model dan bentuk fizikal jam berjenama Omega itu dikenalpasti oleh musuh mereka. Maka, keengganan Wan Azizah untuk menunjukkan jam tersebut adalah kerana tidak mahu musuh Anwar akan dapat mengenalpasti akan model jam tersebut dan fabricate a proof seperti resit pembelian atau apa sekali pun yang mampu menunjukkan wujudnya pembelian jam tersebut yang bertarikh setelah tarikh pendedahan yg dilakukan Datuk T beberapa minggu lepas. 

Tak paham? Ini ada satu contoh.

Apabila Wan Azizah tunjuk jam berkenaan pada wartawan maka musuh Anwar akan tahu apakah model jam berkenaan, dengan itu mereka akan senang-senang membuat satu resit pembelian jam yang sama model dengan yang dimiliki Anwar dan resit berkenaan akan menunjukkan tarikh pembelian yang semestinya bertarikh selepas tarikh pendedahan yang dilakukan Datuk T. Maka resit ini akan mampu menyangkal kenyataan Wan Azizah yang mengaku bahawa jam tersebut didalam simpananya dan tidak hilang. 

Kemudianya, Wan Azizah akan pula dituduh membeli jam yang sama model seperti jam yang dilaporkan hilang setelah jam itu dilaporkan hilang dan Datuk T pula akan tiba-tiba mengadakan sidang media untuk menunjukkan jam Omega yg berada dlm simpanan mereka yg pada mulanya didakwa hilang dalam bilik hotel berkenaan. Jam yang bakal ditunjukkan oleh Datuk T berkenaan sudah pasti seiras dan sama seperti yang ditunjukkan Wan Azizah. Maka musuh Anwar bukan sahaja mampu menunjukkan jam yang sama bahkan dapat menunjukkan resit yang bakal menyangkal kenyataan Wan Azizah.
 
Kesimpulanya, ada sebab kenapa Wan Azizah tidak mahu menunjukkan jam Omega tersebut kepada pihak media. Kalau tak paham lagi kenapa, baca la banyak-banyak kali alasanya di atas. Budak-budak belum baligh pun boleh pikir semua benda ni. Apa lah nak jadi dengan Malaysia ni. Takkan nanti budak 10tahun dibenarkan bertanding pilihanraya pulak.

# Boleh percaya ke budak ni? Mengarut je lebih.
raar


Monday, April 4, 2011

EPIC: Leaked Anwar Ibrahim Sex Video

Ini merupakan leaked video seks Anwar Ibrahim. Orang ckp ni part three punya je. Entah la. Tapi tak ada pun adegan seks dalam video ni. Cuma ada seorang amoi, manusia berupa seiras Anwar Ibrahim serta seorang manusia melakonkan watak bapak ayam. Mungkin motif terdedah nya video ni sebab nak tunjuk yang betul-betul ada manusia berwajah seiras Anwar Ibrahim dalam video terbabit. Biasalahkan, pilihanraya Sarawak dah dekat. Ini kan Malaysia sebuah negara yang banyak pilihanraya kecil, taktik ni semua memang senang-senang je nak di-deduce kan oleh seorang kanak-kanak yang belum baligh mcm gua. Besar punya frame gua bg ni. Enjoice guys!


# Macam Anwar Ibrahim tak?


Ragam Orang Baru Bangun Tidur

Kajian ini telah dilakukan secara independent tanpa memerlukan modal serta bantuan kewangan yang memeritkan. Atas dasar-dasar prihatin dan kebosanan, maka terlahirlah kajian ini secara sengaja. Terima kasih kepada saudara Adib yang melontarkan idea kepada tajuk entry ini kali ini dan saudara Burhan kerana menyumbangkan first point.  Sesiapa yang ingin memohon special request entry silalah hantarkan email kepada gua. Jikalau mampu dan terdaya, permohonan anda akan di entry kan. Sesungguhnya setiap manusia yang baru bangun tidur itu mempunyai perangai dan ragam masing-masing.

SNOOZE ALARM HANDPHONE
Aktiviti ini seringkali dilakukan bagi mereka-mereka yang bergantung harap kepada handphone masing-masing. Sering kali handphone mereka mengeluarkan bunyi-bunyi nyaring untuk mengejutkan mereka daripada pembaringan maka mereka akan membantah dan menunjukkan protes mereka terhadap handphone tersebut. Handphone-handphone ini jikalau tidak di-snooze-kan sehingga 5 atau 6 kali, handphone tersebut akan akhirnya ditolak ketepi sehingga jatuh daripada katil. Seringkali juga berlaku kejadian tuan empunya handphone dibaling dengan handphone nya sendiri kerana tuan handphone tidak bangun-bangun tetapi member sebelah katil yang bangun. Ambik kau!

MENGUTIP RAMBUT YANG BERSEPAHAN
Aktiviti ini pula dijadikan sebagai kerja separuh masa bagi mereka-mereka yang bergelar perempuan atau lelaki yang berambut panjang. Daripada mengeliat atau melakukan tekan tubi seperti manusia lain lakukan, mereka lebih gemar mengutip rambut mereka yang keguguran di sekitar tilam, bantal serta bilik mereka. Hal ini demikian kerana mereka mempunyai kadar keguguran rambut yang hampir sama tahap dengan pesakit-pesakit yang menjalani rawatan kemoterapi. Nasihat gua, beli vacuum jela.


MENGELUARKAN TANGAN DARIPADA SELUAR DALAM
Kejadian ini berlaku sendiri di hadapan mata gua. Seringkali gua lihat adik serta sepupu-sepupu gua yang berjantina lelaki melakukan aktiviti sedemikian dalam keadaan separa sedar. Berbeza daripada EP kumpulan Hujan yang menggunakan tajuk Check Check Rock Rock. Golongan ini menggunakan idealogi Check Check Basah  Tak? setiap kali mereka sedar diri daripada mimpi-mimpi sebarangan. Gua setakat ini masih musykil terhadap apa yang mereka lakukan ketika sedang tidur tetapi yang gua pasti mereka mempunyai tahap keraguan yang tinggi terhadap kemampuan mereka untuk menahan rembesan-rembesan kotor ketika mereka sedang tidur. Setakat ini perempuan belum lagi gua berkesempatan untuk mengkaji. Ada sesiapa nak volunteer?

BERLARI KE ARAH TUDUNG SAJI
Check Check Ada Makanan Tak? Mungkin inilah idealogi bagi golongan ini pula. Golongan-golongan ini selalunya mempunyai kepanjangan usus yang luar biasa dan lebih mengutamakan makanan kerana sesungguhnya makan yang cukup itu membina tubuh yang sihat. Jikalau lembu mempunyai 4 bahagian perut, golongan ini pula mungkin mempunyai tong dram yang mampu dimuatkan dalam perut mereka. Tetapi janganlah kita membenci golongan ini kerana sesungguhnya gua tergolong dalam kalangan yang ini. 

TERCARI-CARI
Aktiviti ini lazimnya dilakukan oleh setiap golongan manusia tanpa kita sedari. Yang tidur mati akan tercari-cari kesedaran diri. Yang tidur ganas akan tercari-cari bantal busuk, selimut mahupun cadar yang jatuh dari katil akibat keganasan mereka ketika sedang tidur. Ada pula yang mencari handphone yang telah dijatuhkan ketika sedang menunjukkan rasa protes terhadap alarm. Tetapi yang paling kronik ialah mereka yang tercari-cari suami atau isteri yang mungkin telah ditendang ketika sedang nyenyak tidur. Dah nasib badan....so bagi mereka yang mempunyai modal yang sedikit untuk membeli king size bed dan mempunyai pasangan umpama ahli gusti profesional, jangan lupa memakai tali pinggang keledar sebelum tidur. Anda mampu mengubahnya.

# Tidur yang cukup itu awet muda. Tengoklah muka gua.
raar


Tuesday, March 29, 2011

Serabut Rimas Sunyi Sakit Benci


*Seperti yang tertera di atas itu lah yang sedang dialami saya. Serabut rimas sunyi sakit benci. Sekian. By the serabut-rimas-sunyi-sakit-benci way, tak payah nak gatal tekan button like kat bawah tu.

raar



Thursday, March 24, 2011

SPM 2010, Skandal Seks Anwar Ibrahim (lagi) dan Superheroes Datuk Trio

Sempena kekecewaan gua terhadap keputusan SPM 2010 dan sambil menyambut bala yang menimpa pemimpin Pakatan Rakyat iaitu Anwar Ibrahim sekali lagi dan atas ketidak tahanan kegelihatian gua terhadap sistem perundangan Malaysia beserta lawak-lawak bodoh yang dilakukan oleh geng superheroes penegak keadilan yang baharu iaitu Datuk Trio yang dianggotai Tan Sri Abdul Rahim Tamby Chik, Datuk Shazryl Eskay Abdullah, Datuk Shuib Lazim lalu gua keluarkan entry ni.

Ibrahim Ali mana? Kenapa bendahari Perkasa je yang join jadi superhero? Gua tak tahu. Dalam entry gua yang ini dia dah jadi superhero dah pun. Jadi apa yang gua perlukan sekarang adalah motivasi agar tidak terus-terusan kecewa dan pecah perut kerana menjadi rakyat Malaysia yang setia pada negara. Apa nak jadi dengan Malaysia? Pi tanya agong kita, pi tanya pemimpin kita. Layan jela video-video lagu perangsang motivasi ini.


Video last ini kita xaxau pulak.



The most motivating blog post of the day is FTSNC. He tell me the truth.


# Good men must not obey the laws too much. They will eventually manipulate it.
raar


Monday, March 21, 2011

Badut #5

Saya ini anak muda. Masih lagi remaja. Bercita-cita untuk hidup dalam kebebasan. Bagi saya dunia ini dunia anak muda. Anak mudalah yang menghidupkan dunia ini. Saya gilakan kebebasan dan saya mahukan kebebasan. Saya seorang yang anti-establishment. Rambut saya panjang. Pakai baju compang-compang. Saya baca buku komunis. Karl Marx adalah idola saya. Falsafahnya pegangan hidup saya. Saya mahu negara ini di bawah kehendak anak muda.

Saya benci kerajaan, saya benci peraturan, saya mahukan apa yang saya mahu. Kerajaan sekarang semua bodoh. Tak bagi apa-apa kesenangan langsung kepada rakyat. Hukum-hakam peraturan bodoh bergelimpangan untuk menghukum mereka yang teraniaya. Saya dapat rasakan mereka hanya menggunakan wang rakyat untuk kepentingan pak-pak menteri sahaja. Argh! Sudah terbukti kerajaan ini nepotist dan kapitalis. Pilih bulu sampai saya pun berbulu. Setiap kemajuan yang dilakukan pasti ada kegelapan wang dan rasuah yang berlaku. Macamlah saya tak tahu.

Saya bukan poser taw
Saya tahu semua projek dalam Program Transformasi Negara itu hanyalah dakyah bodoh semata-mata. Konon nak tunjuk yang kerajaan sekarang prihatin. Alah, macam lah saya tak tahu tu semua sogokan untuk rakyat mengundi dacing. Dasar dacing bodoh. Dacing itu sendiri sepatutnya dilabel rakyat di sebelah kanan dan si pembesar di sebelah kiri. Ini tak, yang nampak adil dan setara hanyalah kekayaan sang menteri. Dan jangan cakap lah kita semua tak pernah terima rasuah. Yang kita duk megundi sebab orang datang bagi sumbangan beras dekat kita dan tar jalan sampai laman rumah kita tu pon kira rasuah jugaklah bodoh! SPRM pun bodoh! Macamlah saya tak tahu.

Bagi saya yang berjiwa anak muda ini saya benci apa sahaja yang kerajaan lakukan. Tidak memberi apa-apa kebaikkan kepada kami anak muda. Apa sahaja program yang dilakukan kerajaan buruk di mata saya. Lebih-lebih lagi si perempuan gemuk yang kaya tapi tak tahu pergi slimming badan dan rambut tu. Termuntah saya tengok. Mana kebebasan kami? Kami merasakan negara ini hanyalah parasit yang menghisap kudrat dan keringat kami. Sebab itu apa sahaja yang dilakukan oleh kerajaan akan saya persendakan dan akan saya kutuk dalam blog-blog saya. Semua usaha kerajaan itu hanyalah bohong semata-mata!

Bagi saya yang berpandangan jauh macam saya. Perjuangan saya ini hanya berlaku dalam internet sahaja. kerana saya masih tidak lagi mampu untuk bangkit dan membangkitkan anak muda untuk anarchy dan coup d'├ętat sama itu kerajaan bangsat. Pelan-pelan kayuh lah katakan. Tapi takpe. Saya masih lagi muda, banyak lagi masa. Fuck kerajaan, kerajaan bangsat!!! Itulah motto saya.


# Mak bapak kau yang tak muda dah tu kau taknak fuck?
## Bebas macam mana lagi kau nak?
### Kau dapat hidup sampai sekarang ni sebab apa pulak ye?
raar


raar