Friday, May 20, 2011

Confidence Kills

Hi you alls. Nama ai eszol. Ai baru sahaja dijemput menjadi penganjing disini. Bau kedai lagi taw penganjing ni. Apakah itu penganjing. Jangan tanya ai. Ai usahkan tahu maksudnya, mengeja penganjing tu pun ai tak reti taw! Ai datang sini sebab nak mencapub je. Tahu capub tu apa? CariPublisiti. Nanti glamour mak dekat sini, mak belanja la korang semua gambar-gambar sexy mak. So, marilah kita get back to the topic.

Montok tak ai?
Gambar diatas merupakan gambar ai sewaktu muda remaja. Ai tahu ai punyai bentuk badan yang mengiurkan. Jangan salah paham taw you alls. Ini gambar ai waktu zaman sebelum Malaysia start revolusi memakai tichel. So jangan cakap mak ni ingkar arahan tuhan taw sebab pakai jeans tayang punggung macam ni. Mak masa tu jahil. And you guys tak perlu la nak puji shape ai pun okay. Ai tahu siapa diri ai. Tapi lately ai selalu nampak ramai sangat wanita-wanita di luar sana yang level confidence-nye berlipat-lipat kali ganda. Kalah mak tahu. Nak tahu kenapa ai cakap dorang macam tu? Sebab ini.


Jeans untuk mereka yang tidak perlu bernafas
Seluar kain lembut tayang buttcheek

Kemain betulkan dorang punya confidence. Mak nak challenge pun tak berani. Mana kan tidak, mak bila start lahirkan anak dua tiga orang ni terus insaf. Mana la mak nak pakai seluar ketat-ketat dah. Incik Asben marah la. Lagipun mak tahu kalau nak jadi macam dorang ni bukan setakat perlukan confidence berlipat kali ganda. Confidence itu juga perlu disemai bakti dengan sifat muka tebal dan telinga pekak demi mencapai kesejahteraan lestari dalam ber-fashion. Mak memang respect betul la dorang semua ini. Baka dorang ni memang terpelihara, istimewa dan hampir mustahil untuk pupus turun-temurun.

Actually mak dah rasa bosan dah nak cerita pasal pakaian ketat-ketat atau apa-apa yang menjolok mata ni. Cliche sangat dah bagi mak. Lagipun sebab mak rasa golongan yang takkan pupus ni pun ade satu lagi mukjizat yang tak ramai orang ada, kalis bala, kalis nasihat, kalis segala macam kalis lah yang ada. Tu pasal ada satu professor dari Zimbabwe pernah cakap, mereka yang berpakaian ketat-ketat mampu menjadikan diri mereka kalis peluru kerana pakaian yang ketat dapat mengelakkan penetrasi peluru ke dalam kulit kesan daya elastik pada pakaian tersebut. Kiranya mereka ni memang berbagai jenis kalis senang cerita. Tapi korang tak pelik ke macam mana orang Zimbabwe boleh cakap bahasa melayu? Persetankan mereka dan Professor Zimbabwe berkenaan.

Mak sebenarnya nak cerita pasal fashion. Almaklumlah, dulu kan mak bekas makeup artist. So, ilmu-ilmu fashion ade la jugak yang dah terbuku didada 36B mak ini. Tapi termelalut jauh pulak mak ni pergi. Malu mak taw!

Tapi korang semua tak nak tahu ke kenapa mak cakap "confidence kills" ? Mak pun kurang pasti sebenarnya kenapa mak cakap macam tu. Cuma yang mak tahu bila nak ber-fashion ni, first thing first korang kena ada adalah keyakinan diri. Kalau tak yakin janganlah kau berharap nak memakai apa-apa dengan penuh perasaan selesa dan bergaya. It may kill yourself, your dignity and also your love one. Cewah! terer tak mak speakong? Tapi satu jela mak nak pesan, buat semua benda biar bertempat. You alls kena ingat balik definasi zalim iaitu Meletakkan sesuatu bukan pada tempatnya.


Ditulis dan digarap dan dikelentong untuk 1001Perempuan
raar


41 comments:

zoul zombie said...

amboi mak...kemain lagi. banyak ilmu mak dalam dunia wanita ni ye.

Raihana Izzati said...

dah komen sana malas nak komen sini. saja nak bagi position aku as top commentator tak tergugat je.




CIS.bukan 1st.

Dey.tido la zoul.keh3

burhan al-hilmi said...

~sentap hati mak nak..

itu lah yang dinamakan sebagai beauty confidence..
cuba menjadikan diri attractive.. tp makin nak termuntah ak tengok..

p/s- aku harap ada org sound kau sebab letak gambar bontot..haha

Afif Sani said...

aku datang nak tengok gambaq ja.

k.

Amiey White said...

errkkk

Abang Zam said...

sronok juga tengok gadis berpakaian ketat sendat

eiffel said...

eleh u jelesh kan sbb u xde boops yg mantap!**kata peah pada eszol.




lol

Sca Ndx said...

awak memang memahami wanita lah

~* chirpy_chummy *~ said...

hmff...hmfff...

owh, semput.

Arya Putra said...

sendat, sengal, sentuh..

miyahaha!


(apa aku komen ni..)

bujal X said...

aku pakai thong hari ni~~hihi~~

Nobita Sensei said...

susah nak berak kalau pakai camni.

Hansyitake~ said...

kena joget dulu la kalo nk berak, nobita. lulz.

naiss eszol. mmg tggi gler level of confidency tu.

Rafhanah Mohtar said...

Tak sangka. Montok jugak rupanya kau ni eszol.

catherine- said...

bontot x leh tahannn~ :p

naj hebat said...

ok ok ok ok ok ok ok..


Bang!!

ika~~ said...

seksaih!
mak hado?nan hado!
ape hado2?hado labo?abaikan.

iqsya said...

hahaha,amboi mak .

Plankton Seksii said...

tak de bende lain ke ko nak nganjeng? minda kau sempit sesempit seluar ko nganjeng tu

KHRLHSYM said...

terbaik kehkehkeh.

HEROICzero said...

amboooiii. kemainn! 1001 lagi!


tahukah kamu, berlawanan dengan definisi zalim itu, adalah Adil?

=)

serenity said...

22nd!

serenity said...

23rd!

serenity said...

24th

serenity said...

25th!

serenity said...

26th!

serenity said...

27th!

serenity said...

28th!

serenity said...

29th!

serenity said...

30th!

serenity said...

31st!

serenity said...

31st!

serenity said...

33rd!

serenity said...

34th!

serenity said...

35th!

serenity said...

36th!

serenity said...

37th!

serenity said...

38th!

serenity said...

39th!

serenity said...

40th!

Berto said...

41th!

keh2, gua lagi prefer boobs dari bontot

raar