Tuesday, May 24, 2011

Kontrol Histeria


kontrol histeria 
Kisah didalam blog ini hanya rekaan semata-mata yang mungkin berkait rapat dengan kisah-kisah benar yang sudah diputarbelitkan untuk menjadi sesuatu yang lebih menarik. tidak mengandungi keperimanusiaan, penuh dengan cerita kerat-mengerat, seks rambang, pedophile dan sebagainya mengikut selera penulis.


Berikut merupakan penyataan empunya blog Kontrol Histeria. Gua setakat ini masih lagi kurang mengerti apa yang yang dimaksudkan dengan Kontrol Histeria. Setahu gua kontrol itu adalah perkataan 'control' yang telah dibahasamelayukan pengejaannya. Histeria itu pula membawa maksud selaku perlakuan yang menunjukkan ketakutan melampau dan tidak terkawal. Apakah blog ini sebenarnya berfungsi sebagai straightjacket dan topeng seperti untuk mereka yang mempunyai masalah mental? Adakah blog ini bertindak sebagai asylum untuk mereka yang mental dan mempunyai sifat-sifat melampaui batas normal? Mungkin sekali empunya blog ini sekadar bikin gempak menamakan blognya sedemikian rupa. Biasalahkan, pengguna blogspot ni ramai, susah nak memilih URL yang sesuai untuk blog. 

Tetapi setelah pengamatan dilakukan diblog berkenaan rupanya blog ini memaparkan sebuah genre yang dianggap asing dan pelik pada persepsi masyarakat. Blog ini benar-benar bertindak sebagai straightjacket kepada pemasalah mental dengan menyediakan ruang dan tempat untuk mereka berkarya dengan karya yang sering kali dianggap taboo. Kontrol Histeria juga boleh dikatakan telah menjadi asylum untuk mereka yang mempunyai permasalahan daya pemikiran yang aneh dan juga melampaui batas perikemanusian. Setakat ini ianya menempatkan 15 pesakit yang hampir kesemua mempunyai gelombang otak yang lain daripada majoriti individu dalam masyarakat.

Sememangnya empunya blog bikin gempak dengan memberi nama sebegitu  pada blognya tetapi inilah yang dinamakan kebajikan kerana ia bukan sahaja memberi peluang untuk mereka berlima belas melampiaskan nafsu berkarya masing-masing, tetapi juga memberi peluang kepada sesiapa untuk menghantar karya untuk dipaparkan di blog berkenaan. Usaha murni seperti ini jarang-jarang sekali berlaku didalam dunia moden harini. Sesungguhnya usaha murni empunya blog ini yang prihatin kepada golongan yang terpencil adalah amat-amat patut disanjung tinggi.

Dan bercakap mengenai genre pelik ini, setiap karya mesti mempunyai peminatnya yang tersendiri dan tidak terkecuali juga genre diblog Kontrol Histeria ini. Dalam kurang beberapa hari ia diperkenalkan kepada umum, setakat harini sudah menunjukkan terdapat lebih daripada 100 orang followers dan 111 likes di Facebook pages mereka. Ini menunjukkan masih ramai lagi yang diluar sana meminati dan mempunyai sifat-sifat aneh dan daya pemikiran luar daripada batas perikemanusian. Untuk melawati blog berkenaan, klik sahaja pada logo Kontrol Histeria di atas. Segala penghantaran karya boleh dilakukan kepada email kontrol.histeria@gmail.com 


# 18 tahun dan keatas sahaja dan blog ini bebas parental guidances
raar


33 comments:

Hanna Iymeera said...

hai .

Hanna Iymeera said...

k

Hanna Iymeera said...

o

Hanna Iymeera said...

n

Hanna Iymeera said...

t

Hanna Iymeera said...

r

Hanna Iymeera said...

o

Hanna Iymeera said...

l

Hanna Iymeera said...

histeria

Hanna Iymeera said...

ailebiu abam eszol . raar !

KHRLHSYM said...

ini haram! takbir!

eszol raar said...

allahuakbar!

Hanna Iymeera said...

=,,=

anies anessa said...
This comment has been removed by the author.
Hanna Iymeera said...

anies , blaah !


*saja nak tambah komen*

Abang Zam said...

kontrol histeria

*tajuk diulang semula

Rafhanah Mohtar said...

Wahh! *bangun kerusi, tepuk tangan, duduk semula.

burhan al-hilmi said...

mcm menarik..kau pun tulis untuk blog ni gak ke eszol?..

M. Faiz Syahmi said...

saya minat betul baca blog mereka. Menghiburkan dalam pada masa yang sama saya dapat belajar cara cara untuk menjalani kehidupan dan membunuh hidupan lain.

HEROICzero said...

blog ini harus dilaporkan terus kepada SKMM.

influence yg tidak baik kepada masyarakat.

keji !

Lucifer said...

saya minat betul baca blog mereka. Menghiburkan dalam pada masa yang sama saya dapat belajar cara cara untuk menjalani kehidupan dan membunuh hidupan lain.

PK said...

saya minat betul baca blog mereka. Menghiburkan dalam pada masa yang sama saya dapat belajar cara cara untuk menjalani kehidupan dan membunuh hidupan lain.

Hanna Iymeera said...

saya minat betul baca blog mereka. Menghiburkan dalam pada masa yang sama saya dapat belajar cara cara untuk menjalani kehidupan dan membunuh hidupan lain.

May 25, 2011 3:49 PM

Dee Zahari said...

saya minat betul baca blog mereka. Menghiburkan dalam pada masa yang sama saya dapat belajar cara cara untuk menjalani kehidupan dan membunuh hidupan lain.

Titel said...

saya minat betul baca blog mereka. Menghiburkan dalam pada masa yang sama saya dapat belajar cara cara untuk menjalani kehidupan dan membunuh hidupan lain

dorang copy so aku pon copy jugak. raarrrr! :P

Berto said...

ni bukan blog bunuh-bunuh ke? seram jugak membacanya

Dark Half said...

blog macam ni sepatutnya diharamkan!
sapa nak bertanggungjawab kalau pembaca blog Kontrol Histeria bertukar menjadi pembunuh bersiri?!sapa?sapa?

Republic Aku said...

saya hampir2 di bunuh oleh mereka semua...mereka sangat kejam!



:)

Amiey White said...

@M. Faiz Syahmipesen angkat bakul haha

Amiey White said...

saya minat betul baca blog mereka. Menghiburkan dalam pada masa yang sama saya dapat belajar cara cara untuk menjalani kehidupan dan membunuh hidupan lain.

Amiey White said...

saya minat betul baca blog mereka. Menghiburkan dalam pada masa yang sama saya dapat belajar cara cara untuk menjalani kehidupan dan membunuh hidupan lain.

Amiey White said...

saya minat betul baca blog mereka. Menghiburkan dalam pada masa yang sama saya dapat belajar cara cara untuk menjalani kehidupan dan membunuh hidupan lain.

Amiey White said...

saya minat betul baca blog mereka. Menghiburkan dalam pada masa yang sama saya dapat belajar cara cara untuk menjalani kehidupan dan membunuh hidupan lain.

raar