Tuesday, March 29, 2011

Serabut Rimas Sunyi Sakit Benci


*Seperti yang tertera di atas itu lah yang sedang dialami saya. Serabut rimas sunyi sakit benci. Sekian. By the serabut-rimas-sunyi-sakit-benci way, tak payah nak gatal tekan button like kat bawah tu.

raar



Thursday, March 24, 2011

SPM 2010, Skandal Seks Anwar Ibrahim (lagi) dan Superheroes Datuk Trio

Sempena kekecewaan gua terhadap keputusan SPM 2010 dan sambil menyambut bala yang menimpa pemimpin Pakatan Rakyat iaitu Anwar Ibrahim sekali lagi dan atas ketidak tahanan kegelihatian gua terhadap sistem perundangan Malaysia beserta lawak-lawak bodoh yang dilakukan oleh geng superheroes penegak keadilan yang baharu iaitu Datuk Trio yang dianggotai Tan Sri Abdul Rahim Tamby Chik, Datuk Shazryl Eskay Abdullah, Datuk Shuib Lazim lalu gua keluarkan entry ni.

Ibrahim Ali mana? Kenapa bendahari Perkasa je yang join jadi superhero? Gua tak tahu. Dalam entry gua yang ini dia dah jadi superhero dah pun. Jadi apa yang gua perlukan sekarang adalah motivasi agar tidak terus-terusan kecewa dan pecah perut kerana menjadi rakyat Malaysia yang setia pada negara. Apa nak jadi dengan Malaysia? Pi tanya agong kita, pi tanya pemimpin kita. Layan jela video-video lagu perangsang motivasi ini.


Video last ini kita xaxau pulak.



The most motivating blog post of the day is FTSNC. He tell me the truth.


# Good men must not obey the laws too much. They will eventually manipulate it.
raar


Monday, March 21, 2011

Badut #5

Saya ini anak muda. Masih lagi remaja. Bercita-cita untuk hidup dalam kebebasan. Bagi saya dunia ini dunia anak muda. Anak mudalah yang menghidupkan dunia ini. Saya gilakan kebebasan dan saya mahukan kebebasan. Saya seorang yang anti-establishment. Rambut saya panjang. Pakai baju compang-compang. Saya baca buku komunis. Karl Marx adalah idola saya. Falsafahnya pegangan hidup saya. Saya mahu negara ini di bawah kehendak anak muda.

Saya benci kerajaan, saya benci peraturan, saya mahukan apa yang saya mahu. Kerajaan sekarang semua bodoh. Tak bagi apa-apa kesenangan langsung kepada rakyat. Hukum-hakam peraturan bodoh bergelimpangan untuk menghukum mereka yang teraniaya. Saya dapat rasakan mereka hanya menggunakan wang rakyat untuk kepentingan pak-pak menteri sahaja. Argh! Sudah terbukti kerajaan ini nepotist dan kapitalis. Pilih bulu sampai saya pun berbulu. Setiap kemajuan yang dilakukan pasti ada kegelapan wang dan rasuah yang berlaku. Macamlah saya tak tahu.

Saya bukan poser taw
Saya tahu semua projek dalam Program Transformasi Negara itu hanyalah dakyah bodoh semata-mata. Konon nak tunjuk yang kerajaan sekarang prihatin. Alah, macam lah saya tak tahu tu semua sogokan untuk rakyat mengundi dacing. Dasar dacing bodoh. Dacing itu sendiri sepatutnya dilabel rakyat di sebelah kanan dan si pembesar di sebelah kiri. Ini tak, yang nampak adil dan setara hanyalah kekayaan sang menteri. Dan jangan cakap lah kita semua tak pernah terima rasuah. Yang kita duk megundi sebab orang datang bagi sumbangan beras dekat kita dan tar jalan sampai laman rumah kita tu pon kira rasuah jugaklah bodoh! SPRM pun bodoh! Macamlah saya tak tahu.

Bagi saya yang berjiwa anak muda ini saya benci apa sahaja yang kerajaan lakukan. Tidak memberi apa-apa kebaikkan kepada kami anak muda. Apa sahaja program yang dilakukan kerajaan buruk di mata saya. Lebih-lebih lagi si perempuan gemuk yang kaya tapi tak tahu pergi slimming badan dan rambut tu. Termuntah saya tengok. Mana kebebasan kami? Kami merasakan negara ini hanyalah parasit yang menghisap kudrat dan keringat kami. Sebab itu apa sahaja yang dilakukan oleh kerajaan akan saya persendakan dan akan saya kutuk dalam blog-blog saya. Semua usaha kerajaan itu hanyalah bohong semata-mata!

Bagi saya yang berpandangan jauh macam saya. Perjuangan saya ini hanya berlaku dalam internet sahaja. kerana saya masih tidak lagi mampu untuk bangkit dan membangkitkan anak muda untuk anarchy dan coup d'├ętat sama itu kerajaan bangsat. Pelan-pelan kayuh lah katakan. Tapi takpe. Saya masih lagi muda, banyak lagi masa. Fuck kerajaan, kerajaan bangsat!!! Itulah motto saya.


# Mak bapak kau yang tak muda dah tu kau taknak fuck?
## Bebas macam mana lagi kau nak?
### Kau dapat hidup sampai sekarang ni sebab apa pulak ye?
raar


Friday, March 18, 2011

Lulz of The Day #5

Spot the funniest bottle
# Menthol berganda!
 raar


Monday, March 14, 2011

Awkward Moment: Funbox Lift

Awkward dan awkward dan terus awkward. Gua tulis manglish this time sebab gua rasa penat nak menulis  dan rather than tulis english and nampak bodoh bagai. Bukan sebab awkward tapi penat. Gua tengah bercuti so gua lebih bahagia jika dapat konsentrasikan cuti gua dengan masa rehat yang berpatutan. Biasalahkan, orang macam gua ni sibuk memanjang. Takde life!

This incident berlaku a few weeks lepas. For your information, gua bersarang di salah sebuah tempat yang penduduknya kebanyakkan terdiri daripada warga African Country, Arab and China dan kediaman gua mempunyai lif. Senang cerita rumah gua bertingkat-tingkat. Before the incident happens gua baru sahaja selesai makan malam bersama rakan gua di sebuah kedai yang berjauhan dan ingin pulang ke sarang untuk tidur. Gendang gendut tali kecapi, kenyang perut suka hati.

Bagi gua dan member-member gua yang tak ada life, kami menjadikan lif sebagai sebuah funbox untuk bergelak ketawa mengutuk foreigner kerana kami tahu mereka hanya tahu berbahasa melayu sikit-sikit sahaja. Apatah lagi untuk memahaminya. Di dalam lif lah kami mencari hiburan sekiranya ada foreigner yang berjaya mengambil perhatian kami. Ayat-ayat seperti "Wanginya awak" dan "Besarnye buah" merupakan joke-joke yang telah basi buat kami sehinggakan kadang kala hanya melihat mereka sahaja kami mampu berguling-guling kesakitan perut. Ok yg tu gua tipu. Tapi tengok telatah foreigner memang terhibur.

Nak dijadikan cerita, semasa gua masuk sahaja dalam lif, tiba-tiba datang sebuah couple join masuk sekali. So gua kebelakang sikit dan sandar pada dinding lif. The couple looks like African. But the girl is quite pelik. She was wearing a tank and short pants. She have all the low grade make up on her face. Including some weird facial hair. And the make up was so thick. Then while waiting for the lift to reach my floor I said "Tebalnya make up" and I look at my friend face. But my friend did not hear me so I repeat the word in slow mo version. TEBALNYA. MAKE. UP. And gua gelak-gelak. Suddenly...

Sebab saya nak pergi clubbing

Yeaah, that was the word that came out from her mouth. Gua sungguh terkejut dan terkelu lidah buat seketika. Perempuan tersebut toleh kebelakang dan menghamburkan kata-kata tersebut kepada gua. First time gua kena balik. Gua pandang muka dia sekejap then gua tunduk pandang lantai lif. Segan dan malu. Lelaki die pulak dah merapu cakap bahasa pelik-pelik dekat perempuan tu. Terdetik perasaan takut dalam hati gua tiba-tiba. Kalau kena tumbuk ke apa.

And to make my feeling worse, she got out at the same floor as mine. Gua cuak dia panggil gang dia hentak pintu rumah gua pulak. But it ends there. They went to the other side of the floor. Nasib baik dia tak caci maki gua lebih-lebih. Kalau dia marah gua sure gua balas balik "Is it a Halloween themed club you going?" Haha.

Perempuan tu lagi teruk daripada ni
So that was the story and my friend have a good laugh at me. Daripada selalu gelakkan foreigner, gua pulak kena gelak lepas tu. Karma's a bitch! Gua release cerita ni lambat sebab gua tunggu nak bertembung dengan perempuan tu balik. Mana tahu bila jumpa balik gua boleh lepak minum dengan dia pulak ke. Tapi malangnya gua tak jumpa dia lagi dah. Member gua cakap perempuan tu bukan African tapi Indian. Gua pun tak sure. Haha. 


# My nigga can say 'bungkus'. Sumpah lawak!
raar


Friday, March 11, 2011

Draft Draft

Hari ini hari Jumaat. Sila baca lebih lanjut untuk mengetahui lebih lanjut dan janganlah berharap anda akan lanjut usia mahupun lanjut pada anggota badan yang berkenaan. Berikut yang lanjut merupakan draft draft yang terdapat dalam telefon kecil gua yang sudah lanjut.

Puncak kebodohan orang yang bijaksana adalah marah.

Freemason? Pernah tengok Green Zone tak? When there is a belief, there will be someone who will against it. This group who who do not believe the existence of Freemason is also created by the Freemason in order to make the Freemason looks fictional.

Kenapa kita masih lagi percaya pada momokan bodoh hantu yang tidak wujud sedangkan kita tahu perkataan hantu itu sendiri datangnya bukan dari Bahasa Melayu sendiri. Malahan kita juga tahu bahawa roh orang mati tidak berada di atas bumi. Sebab tu hantu tak jejak bumi. Argh! Ini semua salah burung hantu.

Kahwin muda? Ini dunia akhir zaman. Budak-budak yang lahir ke dunia makin lama makin kecil fizikalnya dan juga makin lambat kematangan mereka. Nak kahwin awal? Takut nanti pusat yang banjir nya.

You need to prepare your own argument. Intellectual argue lead to the best solution.


Nak tegur, tegur sajalah. Tapi bila tegur macam kau tu perfect sangat, agak-agaklah la. Tak tegur tak jadi orang. Haaa...kan gua tengah menegur ni. Lu dah jadi orang!

RTM3 Isnin hingga Khamis pukul 7 mesti cerita cinta. 10.30 Selasa sampai Khamis mesti cerita cinta juga. Khamis malam tahu pulak letak cerita hantu. Owh, bawak awek pergi makan lepas pukul 8, kena tengok cerita cinta biar dapat kumpul ayat. Bila dah pukul 10.30, dah sampai kedai boleh layan cerita cinta lagi sambil pegang-pegang tangan. Khamis malam Jumaat apa barang lepak kedai, cerita hantu, so clubbing lah!

Rais Yatim? Two words. Double standard.

Semua drama mahupun filem yang disiarkan dalam negara kita banyak diselitkan bibit-bibit cinta. Tak habis-habis cinta. Cliche sungguh. Sampai ada yang buat blog pasal cinta. Aduhai. Cinta seolah-olah memainkan peranan besar dalam kehidupan setiap manusia. Argh! Mungkin kerajaan nak tingkat populasi penduduk negara agaknya.

Orang lain makan masa orang lain. Kalau gua meeting dengan lu sampai pukul 3, lu jangan lah nak extend sampai pukul 5. Gua ade life jugak. Diluah mati emak, ditelan mati bapak, dikemam mati pucuk.

# Memory full
raar


Wednesday, March 9, 2011

Bila Mengantuk

Kita akan menguap bila mengantuk kerana disaat tersebut otak kita memerlukan oksigen agar dapat meneruskan apa-apa sahaja proses yang perlu diproseskan untuk memproses apa-apa. Gua hari ini akan membongkarkan antara rahsia untuk mengatasi mengantuk yang mungkin  jarang-jarang kita dengar atau kenal pasti atau mengetahui. Sesungguhnya aktivi-aktiviti yang bakal gua ketengahkan ini merupakan pengalaman yang pernah berlaku terhadap gua semasa bersekolah atau diceritakan secara ilmiah oleh beberapa manusia yang gua kenali.
Memasukkan tangan kedalam poket seluar dan menggentel apa yang ada. Aktiviti ini lazimnya dilakukan oleh manusia yang berbola di celah kangkangnya kerana mereka benar-benar menghargai sepenuhnya penciptaan poket seluar.
Meletakkan pen atau pensil di bawah punggung lalu dilenyek-lenyekkan alat tulis berkenaan di atas kerusi. Tabiat ini agak jarang dapat kita lihat tapi gua bertuah kerana gua pernah saksikan salah seorang rakan sekelas gua melakukanya tanpa segan silu mahupun malu. Pensil yang didudukkan beliau berfungsi seolah-seolah mengurut tiap urat belurat yang terdapat di punggung empuk beliau.

Memintal tali beg atau apa sahaja yang mampu dipintal. Hasil kerja tangan kreatif mampu diperoleh dengan melakukan aktiviti ini. Seperti menyelam sambil minum air serta lemas. Simpulan-simpulan berupa reben serta tali beg member terikat dekat kerusi merupakan perkara lumrah terjadi pada gua. Ya, beg member pun tak apa.
Membuka dan mengikat tali kasut dengan berbagai corak. Masa tadika gua buat. Masa tu cikgu tadika yang mengajar tu cikgu dah tua. Last sekali lilit-lilit dekat buku lali sebab tak tahu ikat reben.
Merapatkan dada di sudut meja dan menggentel puting dengan kadar secukup enak. Aksi terlarang ini sampai ke hari ini tidak pernah gua dapat saksikan dengan mata kasar gua yang empat ini kerana ini merupakan cerita daripada member gua yang bersekolah di sekolah yang tiada pelajar lelaki. Menurut beliau, ramai pelajar perempuan yang betul-betul menghargai penciptaan tudung dan melakukan aksi berkenaan secara berjemaah. Mereka akan tunduk kehadapan dan memasukkan tangan ke dalam tudung sekolah mereka sambil menikmati nikmat kehilangan ngantuk.

 # A good cup of coffee is substantial for me.
raar


Sunday, March 6, 2011

Random Picture From Google #5

This is how it works,I will randomly search interesting images from Google with specific keyword then I'll just post it here. Enjoice!

Keyword of the day: RINDU

Obvious cliche

We would have injected vitamin C if only they had made it illegal!
by Mark Renton of Trainspotting


Wednesday, March 2, 2011

Badut #4

Saya ade blog. Saya gemar menulis. Saya tulis macam-macam dalam blog saya. Bila saya kata macam-mcam bermakna macam-macamlah yang saya telah tulis di blog saya. Tak percaya? Tengok sahajalah blog saya. Tapi perkara paling saya suka tulis adalah perkara yang dapat membuat saya mengutuk orang. Saya suka mengutuk orang. Saya gembira sekali bila saya dapat mengutuk orang. Saya selalunya tak adalah mengutuk orang secara terang-terangan. Saya jenis kutuk-kutuk perli gitu. Takot lah nak kutuk-kutuk direct ni. Entah nanti saya pula yang kene saman. Saya mana kaya. Life saya dengan blog saya sahaja. Mana nak datang duit kan? Saya suka gelarkan diri saya sarkastik. Saya sangat sarkastik. Hehe.


Saya rasa saya ini expert dalam menilai habit-habit dan tabiat serta perangai manusia. Kalau saya rasa ada perkara tak berkenan dekat pandangan saya, saya akan mula menulis perkataan-perkataan yang memerli manusia-manusia tersebut sehingga menjadi ayat yang pedas sepedas sos peri-peri Nandos. Perkara-perkara yang menwujudkan perbezaan antara manusia adalah tidak elok. Bagi saya, saya ini dijalan yang betul. Mereka semua tu salah. Niat saya baik. Saya harap akan lebih ramai yang sedar ada sesetengah perkara itu wajar untuk tidak dilakukan daripada dilakukan. Saya cuma ingin menyedarkan mereka daripada syok sendiri dan terus digelak-tawakan oleh orang ramai. Kasihan mereka. Tapi jangan marah saya tau. Menulis dan bersuara itu hak saya ok!

Saya ini memang jenis tak boleh duduk diam. Ada sahaja perkara yang saya suka perhati. Nak buat macam mana kan. Saya memang tak ada life. So, saya dok perhati jela perangai-perangai manusia di sekeliling saya. Walaupun saya tak ada ijazah mahupun master dalam social study, dengan berbekalkan lidah yang tajam dan otak yang ligat, hingga hari ini saya mampu memerli dan menyedarkan ramai manusia di muka bumi ini. Saya rasa banyak pahala dah saya dapat. Tapi tak tahulah betul ke banyak. Kan pahala semua tu tergolong dalam perkara-perkata sami'yat. Haaa...jangan ingat saya tak belajar agama Islam tau! Hehe.

Bagi saya, saya bukan mengata orang pun. Saya cuma menggunakan salah satu teknik dalam psychology untuk meng-insafkan mereka-mereka yang lalai. Apakan daya. Kita manusia di muka bumi ini kan khalifah. Kena la terus-terusan melakukan dakwah dalam apa cara sekali pun. Saya paling pantang kalau orang ramai cuba-cuba untuk membuat trend atau style terbaru. Apakah mereka itu semua tak ada identiti tersendiri? Cuba la jadi diri sendiri. Kalau Islam ikut la cara hidup Islam. Ini tidak, seorang nak jadi macam Arab, seorang nak jadi macam India, seorang lagi entah apa-apa. Bagi saya benda yang pelik-pelik ini seharusnya dibanteras habis-habisan. Kita memang la hidup bermasyarakat. Tapi apa yang membezakan seorang manusia dengan manusia yang lain itu amatlah tidak boleh di terima. Kita perlu satu identiti bak 1Malaysia gitu.

Saya tak tahulah kenapa saya ini sungguh berkarisma dalam menulis. Terasa bagai pakar motivasi pula. Yang pasti, saya akan terus menulis demi membongkarkan misteri-misteri yang wujud dalam masyarakat era ini demi kejayaan dan pembangunan sejagat. Saya yakin saya mampu melakukan perubahan dalam masyarakat yang serba tak kena di pandangan mata saya ini. Saya mengharapkan semua manusia mampu bersatu dan hanya mempunyai satu identiti. Perbezaan itu hanya membawa padah. Jangan pelik-pelik ye. Jadilah diri sendiri.


# Kau manusia sempurna!
raar


raar