Friday, February 25, 2011

Funny Birthday

"RM0.00 KBS: SLMT HARI LAHIR, Semoga sentiasa sihat & ceria. Negara bangga mempunyai belia spt anda. Salam Mesra Dato' Ahmad Shabery Cheek Menteri Belia & Skn."

Ini merupakan the exact sms yang gua dapat tepat pukul 12 malam tadi. Sungguh terkejut gua bila mendapat ini message. Gua tergelak lalu tersentak seketika. Bila masa menteri simpan number gua. Fyi, number yang send message ni adalah 15888. Sungguh ong number beliau bukan. Tetapi berbagai persoalan bermain di minda gua ketika ini.

  • Bila masa menteri kenal gua? Gua tak pernah jumpa pun Shabery Cheek ini. Yang gua ingat die ni dulu berterabur air liur time debat dgn Anwar Ibrahim. Keje die ni gua tahu asyik pergi lawatan oversea je. Tiap kali gua tengok Buletin Utama kat RTM3 selalunya die dekat oversea pakai baju tebal-tebal sebab sejuk kot.
  • Apa yang gua buat sampai negara bangga dengan gua? Ini gua pelik dan ajaib sekali. Gua tak pernah produktif pun. Apatah lagi menyumbang emas dalam bidang sukan untuk negara.
  • Belia ke gua ni? Gua remaja pun belum. Entah time bila gua skip baligh and teros jadi belia.
  • Macam mana menteri boleh tahu birthday gua hari ini? Ini paling gua pelik. Entah mana die sedut maklumat gua. Birthday gua dekat Facebook pun gua tipu je. Ini yang gua rasa macam tak ada privasi dekat negara sendiri ni.
  • Berapa banyak kerajaan berhabis duit bayar telco untuk wish semua belia dalam negara ni? Konon subsidi tak cukup la, lari bajet la, kearah negara berpendapatan tinggi la. Tapi bajet untuk buttkissing belia-belia dalam Malaysia ada pulak kan. Geli-geli je anus gua ni.
Mesra kan beliau?
# Birthday is too cliche for me. Just another day to me. Booring...
raar


14 comments:

ghost writer said...

nih kira besday lu punya wish lar..

hepi besday eszol!gua bukan menteri belia dan sukan...gua cuma tau sports toto saje..

tuh strategi tuh..amil tau skit pasal belia2 kat negara nih.dowang kan menteri yang nak bolot PRU nanti..

khabarkan khabar gembiramu!

burhan al-hilmi said...

hepi birthday saudara eszol..

asal kau kutuk2 menteri gua..bibir die comel kot..

nxt year birthday kau, msj die mcm ni
"selamat hari lahir ke-21, jgn lupa daftar mengundi..pangkah la BN demi kesejahteraan rakyat Malaysia"

Raihana Izzati said...

haha,,i noe nothg bout d menteri.

krany info br la ni.tq.hoho.

neway,, happy lame day=)

~* chirpy_chummy *~ said...

mak aiihh.. smp camtu skali nk pancing org ek? haritu, semelaya dpt email drp 'orang besar'.. kali ni dpt sms plak? wah,hebat! apesal x kasi voice msg je? lagi chareee..

Epi tua day!

Rafhanah Mohtar said...

Happy birthday, eszol! :)

Berto said...

haa, jgn tipu aku eszol, lu ni mesti ada add fesbuk dia ni, ececehhh, mesra gitewwwwww (smbil memercikkan air liur)

Amiey White said...

alolo comey , nak no amiey , leh calling2 -.-"

okay happy birthday eszol :)

Irwan said...

cool header though...tweet kau apa?

aku akuskizo, beser arr...

papabear said...

birthday ke? happy birthday ya :)

Rie said...

oopppsss! happy bday!
semoga panjang umur n murah rezki!
bday aku plak hr ni..hehe

Irwan said...

oh....hehe...eszol, b careful. we got ur ass on the line...

Dark Half said...

lambat2 pun aku tetap nak wish ko hepi birthday! aku syak blog kau dah termasuk dalam senarai blog2 terpilih..keh3

eszol raar said...

thx guys~

btw,gua blom lg tweet

Orang Akaun said...

untung der luu
blom baligh lagi pon dah ada pak menteri sudi wish bday

raar